Fabrikanten

De naam Ahlmann staat al meer dan 60 jaar voor innovatieve zwenkladertechniek. Zo werd door Ahlmann al in 1952 de eerste zwenklader ontwikkeld en in serieproductie gebracht.

Mecalac Baumaschinen GmbH (v/h Ahlmann Baumaschinen GmbH). In de jaren zestig van de vorige eeuw was Ahlmann wederom de eerste die wielladers met vermogengeregelde hydrostatische rijaandrijving op de markt bracht. Ook nu staat Ahlmann nog steeds voor innovatieve productideeën en geluids- en uitstootarme machines die met oog voor het milieu worden ontwikkeld.

 • Ahlmann

  Ahlmann Baumaschinen is sinds 1996 ISO-9001 gecertificeerd. Scholing van medewerkers is een wezenlijk onderdeel van het kwaliteitsoffensief waarmee Ahlmann de hoge kwaliteitseisen van de afnemers beantwoordt. Ahlmann Baumaschinen is gevestigd in het Duitse Büdelsdorf, op een steenworp afstand van Rendsburg, in de buurt van de havenstad Kiel. In 2002 is Ahlmann Baumaschinen GmbH overgenomen door Mecalac s.a. uit Annecy (Frankrijk).

  Met ingang van 1 januari 2012 is de naam van de fabriek in Rendsburg gewijzigd in Mecalac Baumaschinen GmbH.

 • Mecalac

  De MECALAC Groep is gevestigd in Annecy-le-Vieux (Frankrijk) en biedt een breed scala aan innovatieve, compacte bouwmachines, die voldoen aan de huidige eisen en met name inzetbaar zijn op werken in steden, aan het spoor en binnen gemeenten.
  MECALAC heeft een leidende marktpositie in compacte graafmachines in Frankrijk en is nummer één van de wereld als het gaat om zwenkladers.
  Sinds 2002 is Mecalac voor 100% eigenaar van Ahlmann Baumaschinen uit Büdelsdorf.

  Mecalac – Mécanique du Lac – werd opgericht in 1974.