Ahlmann Nederland

Ahlmann Nederland

Ahlmann Nederland te Ammerzoden is sinds 1974 exclusief importeur voor Nederland en België van de unieke Ahlmann zwenkladers. Het Ahlmann-programma is in de loop der jaren uitgebreid en beslaat nu naast de bekende zwenkladers ook telezwenkladers en een ruime, veelzijdige sortering uitrustingsstukken. Een van de onderscheidende producten uit die sortering is de 3-in-1-leveller.

Sinds 2001 is Ahlmann Nederland bovendien importeur van de Franse Mecalac multi-grondverzetmachines: de uitkomst voor graven, laden, heffen, hijsen, maaien, klepelen etc. Daarnaast brengt Mecalac compact loaders, knikladers & mobiele- en rupsgraafmachines op de markt, waaronder de MCR-serie: een unieke combinatie van midigraver en schranklader.

In België importeren we Ahlmann sinds 1 januari 2022 alleen in Vlaanderen. Per dezelfde datum is Ahlmann Nederland ook de officiële verdeler in Vlaanderen voor de Mecalac machines.

 • Ahlmann Nederland

  Ahlmann Nederland is een familiebedrijf uit Ammerzoden. Een daadkrachtige en dynamische onderneming met bijna 50 jaar ervaring in het leveren, onderhouden en repareren van machines voor de moderne aannemerij en straatmakerij, voor loonbedrijven en in de industrie.
  Wij bouwen en leveren klant specifieke machines. Elke klant heeft andere wensen. Samen kijken we hoe we deze wensen tot uiting kunnen laten komen op onze machines.
  Ons team bestaat uit enthousiaste en gedreven mensen die houden van een uitdaging.

 • Arjan van den Oord

  De leiding van het bedrijf is in handen van Arjan van den Oord.

  Behalve bij de dagelijkse gang van zaken ligt Arjans hart zowel bij de commerciële als bij de technische kant van het bedrijf. Zo schept hij er plezier in om in persoonlijk contact met onze afnemers tot de best mogelijke machinekeuze te komen. Maar met evenveel plezier verdiept hij zich in machines waarover net iets beter is nagedacht en die zodoende meerwaarde bieden. Zijn commerciële en zijn technische passie laat hij naadloos op elkaar aansluiten door in te spelen op de wensen van onze klanten en in eigen huis machines, uitrustingen en uitrustingsstukken tot pasklare oplossingen te ontwikkelen.

 • Hoe het allemaal begon ...

  Omdat de Gebroeders van den Oord voor hun aannemersbedrijf alleen het allerbeste materiaal in wilden zetten, bekeken en probeerden ze alles wat er op hun gebied te koop was.

  Zo kochten ze in 1971 op de Hannover Messe de eerste drie Ahlmann zwenkladers. Weliswaar handzame machines, maar tot dusver niet te koop in Nederland omdat men geen vertrouwen had in zwenkladers.

  Meer dan één importeur van naam beschouwden ze als onverkoopbaar. De Gebroeders hadden er echter zelf zulke goede ervaringen mee dat ze hun enthousiasme niet onder stoelen of banken staken.

 • Importeur

  In het voorjaar van 1973 kwamen twee Duitsers het kantoor van de Gebroeders van den Oord binnen. Die vroegen op een gegeven moment of zij geen goede importeur in Nederland wisten voor de Ahlmann-producten.

  Die wisten ze wel: de Van den Oords uit Ammerzoden.

  De Ahlmann-heren voelden daar eigenlijk niets voor, maar na veel telefoontjes en bezoeken over en weer werd uiteindelijk toch besloten met de Ammerzodense ondernemers in zee te gaan.

  Geen van beide partijen heeft ooit spijt gehad van die beslissing.