Twee Mecalac 7MWR’s voor Gebr. Coremans Breda

Sinds kort is het machinepark van Gebr. Coremans uitgebreid met twee Mecalac 7MWR mobiele graafmachines. Het in Breda gevestigd bedrijf heeft zich de afgelopen 45 jaar geprofileerd als verhuurbedrijf. Het up-to-date machinepark bestaat uit minigravers, mobiele en rupskranen, wielladers en bulldozers. Inmiddels neemt Gebr. Coremans ook werk aan in (onder-)aanneming, waarbij ze steeds vaker de rol als partner vervullen. De circa 20 eenheden telende transportafdeling richt zich hoofdzakelijk op de wegenbouw.

Mecalac 7MWR
Gebr. Coremans koos voor de compacte 7MWR en liet deze in de kenmerkende blauwe kleur spuiten. De machines werden rijk uitgerust en zijn o.a. voorzien van schuifblad, slangbreukbeveiliging, brede 560/45 R22.5 banden, automatisch vetsmeersysteem en afneembare trekhaak. Om nog beweeglijker te kunnen zijn werden de beide machines voorzien van een Engcon draai-/kantelstuk. Daarnaast is op elke machine een Hamevac laagvacuüm systeem gebouwd.
De bijna 7 ton wegende 7MWR is uitgerust met een 75 pk (55,4 Nm) sterke Deutz, watergekoelde, turbo dieselmotor met intercooler, type TD 2,9 L4 die is voorzien van een diesel oxidatiekatalysator (DOC) en roetfilter. De beide Mecalac’s voldoen aan de Stage V emissienormen.