Mecalac 9MWR voor Boomkwekerij Udenhout

Vorige maand hebben wij een Mecalac mobiele graafmachine 9MWR afgeleverd bij Boomkwekerij  Udenhout B.V. (Udenhout-Trees)
Machinist Gijs van Gorkom gaat met de nieuwe machine met name inkomende gerooide bomen uitventen in de bestemmingsvakken voor het verdere transport. Daarnaast zal de machine ook ingezet gaan worden bij het laden van vrachtwagens en opleggers en het laden van gerooide bomen in het veld.

Bomen kweken is een ambacht. Boomkwekerij Udenhout heeft met ruim 130 jaar ervaring veel kennis en kunde verworven. Met een enthousiast team vakmensen wordt continue gezocht naar verbeteringen en het verfijnen van de kunst tot het produceren van hoogstaande groenproducten.
Duurzaam produceren is voor de brabantse boomkweker al jaren een logische gang van zaken. Door de ligging vlakbij het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen hebben ze respect voor de natuur. Op de kwekerij worden geen chemische kunstmeststoffen gebruikt. Groenbemesters zorgen hier voor optimale gronden en natuurlijke vijanden. Voor het versterken van de bomen wordt compostthee gebruikt.
Boomkwekerij Udenhout heeft vandaag de dag – verdeeld over verschillende percelen – 200 ha beplant. Met ruim 600 soorten bomen en solitaire heesters uit eigen kwekerij en de levering van bosplantsoen, heesters, vaste planten, rozen, bloembollen etc., zijn ze in staat een totaalpakket voor ieder project te leveren.

Mecalac 9MWR
De nieuwe Mecalac 9MWR is voorzien van een 1,80 meter lange hijsjip met een hydraulische bomenklem en rotator. Daarnaast is de 7,9 ton wegende machine voorzien van automatische vetsmering, een vast gemonteerde 2-lips trekhaak aan het schuifblad met 7-polige stekkerdoos en een automatische vangmuilkoppeling met elektrisch/hydraulisch bedienbare ontgrendeling aan de andere zijde. Dit om eenvoudig en snel de schamelaanhangwagens te kunnen wisselen.
Voor de aandrijving zorgt een 75 pk (300 Nm) sterke Deutz turbodieselmotor met diesel oxidatiekatalysator en dieselpartikelfilter en voldoet aan stage V.