Mecalac 8MCR voor Wilgenburg Loon- en grondverzet

In maart 2001 besloot Menno Wilgenburg – met één rupskraan – voor zichzelf te beginnen. Al snel werd uitgebreid met meer kranen. Medio 2008 besloot Menno om samen met Richard Fransen het bedrijf voort te zetten als v.o.f. Om ook in het loonwerk actief te zijn werden op 1 januari 2009 de activiteiten van Loonbedrijf Bolt overgenomen.
Het meedenken met de opdrachtgever, om zo tot dé perfecte oplossing te komen, is de afgelopen jaren een belangrijke kernkwaliteit gebleken en is Wilgenburg uit het Groningse Grootegast bij uitstek de specialist in Groen, Grond en Infra.

Mecalac 8MCR
Menno en Richard waren op zoek naar een flexibel inzetbare midi rupsgraafmachine. Die machine moest zowel voor het grondverzet als voor het loonwerk geschikt zijn. Begin oktober kregen Menno Wilgenburg en Richard Fransen de sleutels van hun Mecalac 8MCR uit handen van verkoopadviseur Eduward Haverkort (vestiging Nieuwleusen)
Om de Mecalac 8MCR zo breed mogelijk te kunnen inzetten werd een groot arsenaal aan uitrustingsstukken geleverd zoals diverse dieplepelbakken, palletvorken en puinbakken. Om nog beweeglijker te kunnen zijn werd een draai-/kantelstuk van Engcon gemonteerd.
Voor inzet in het loonwerk werd een Herder maaigiek met 4,30 meter maaikorf gekocht. Naast de standaard 450 mm brede rupsen werd ook een set 600 mm brede rupsen los meegeleverd. Deze zullen bij de inzet op drassige ondergrond op de machine gemonteerd worden.

De 7,25 ton wegende 8MCR is uitgerust met een 75 pk (55,4 Nm) sterke Deutz, watergekoelde, turbo dieselmotor met intercooler, type TCD 2,9 L4 en is voorzien van een diesel oxidatiekatalysator (DOC) en roetfilter.