Mecalac 8MCR voor jubilerend Otten Infra

Vrijdag 8 februari werd met een groot feest het 12,5 jarig bestaan van Otten Infra uit Wapse gevierd. Begonnen in 2006 met een Audi A3 met aanhanger vanuit een garage in Vledder, is het in Drenthe gevestigde bedrijf uitgegroeid tot een onderneming waar nu zo’n honderd mensen werken. Het jonge ondernemers echtpaar Henri en Renate Otten vond het een mooie mijlpaal om te vieren. Om het feest met persoonlijke verhalen en anekdotes te openen was de kleurrijke ondernemer Hennie van der Most uitgenodigd.
Aansluitend werd op zaterdag 9 februari een Open Dag gehouden. Zowel binnen als buiten staan bedrijfswagens en werkmaterieel opgesteld.
Op gebied van bestratingen kun je voor vrijwel alles bij Otten terecht. Van de aanleg van parkeerplaatsen en grote pleinen tot de aanleg van (fiets-)paden en van sierbestrating tot agrarische bedrijfsverharding. Machinaal bestraten rekent Otten Infra tot haar specialiteit. Ook bijbehorende rioleringswerkzaamheden en het profileren van puin-/zandbanen behoren tot de activiteiten van het jubilerende bedrijf. Otten Infra beschikt over de meest moderne machines en gereedschappen. Alle nieuwe ontwikkelingen worden in de gaten gehouden en werken op die manier efficiënt en volgens de ARBO-normen. Het bedrijf is in het bezit van een ISO, VCA en SEB-certificering.

Hij kan er mee lezen en schrijven
Ter uitbreiding van haar machinepark werd een Mecalac 8MCR rupsgraafmachine gekocht. Henri en Renate noemen de veelzijdigheid als een van de redenen om opnieuw voor een 8MCR te kiezen. Maar zeker ook dat de machine kan werken als graafmachine en als shovel, compact en razendsnel is waren medebepalend voor hun keuze. “Rick de Vries is een goede machinist en helemaal wild van de machine” zegt Henri. “Hij kan er mee lezen en schrijven” vult Renate hem aan.
Deze snelle en sterke midigraver werd geheel gespoten in de kleur zwart. Zelfs de ramen werden bekleed met folie om een zo egaal mogelijke kleur te krijgen. De 8MCR werd voorzien van een Engcon draaikantelstuk. Daarnaast werd de machine afgeleverd met o.a. sloop-/sorteerfunctie, automatisch vetsmeersysteem, camera met 7″ lcd-scherm, treeplank met klompensteun, kettingkist en slangbreukbeveiliging incl. overlastsignalering. Ook is de machine voorbereid om met een laserblad te kunnen werken. Voor Otten infra is het de tweede Mecalac 8MCR.
Bij aankomst lopen we tussen een haag van bedrijfswagens. Zowel Henri als Renate vertellen gepassioneerd over hun bedrijf en het ontstaan ervan als we in de hal langs een fotowand met de historie van het bedrijf lopen. Binnen zien we alvast een gedeelte van het machinepark. Als we later buiten op het terrein tussen de machines lopen hebben ze beide een glimlach van oor tot oor en stralen uit dat ze – terecht – apetrots zijn op wat ze samen met hun medewerkers, in relatief korte tijd, hebben bereikt.
Hier staan onder andere een rij tractoren, minigravers, graafmachines, shovels en zwenkladers opgesteld.
Machinist Rick de Vries is medeverantwoordelijk voor de keuze om de nieuwe machine helemaal pikzwart te laten spuiten. Rick werd geïnspireerd door de 6MCR ‘Black Edition’ die Mecalac eerder aan een klant in Philadelphia (Pennsylvania) USA leverde.

Net voor de Open Dag kreeg Henri Otten de sleutel overhandigd van Eduward Haverkort, verkoopadviseur bij het vestiging van Ahlmann Nederland in Nieuwleusen.