Mecalac 6MCR voor De Kuiper Infrabouw

De wereld een stuk mooier maken met wat ze bouwen is het doel van De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam. De droom van het bedrijf is een land waarin er niet alleen de juiste balans is tussen mens en wereld, maar ook tussen collega’s onderling. Opdrachtgever en uitvoerder. Of tussen grond en water.

Dat resultaat telt zijn ze bij De Kuiper Infrabouw van overtuigd. Daarom is het familiebedrijf al jarenlang een betrouwbare partner voor onder andere (semi-)overheden, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Het bedrijf is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam en werkt daar vandaan voor opdrachtgevers in Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant.

Familiebedrijf
Het fundament van het familiebedrijf werd al in 1965 gelegd. De gebroeders De Kuiper bouwden jarenlang aan hun Fa. Gebr. De Kuiper en lieten het bedrijf met succes uitgroeien tot een professionele aannemer. In 2000 verhuisde het bedrijf naar Noordeloos, waar De Kuiper verder kon groeien tot veelzijdig specialist.
Die veelzijdigheid leverde het bedrijf niet altijd een voordeel op. Daarom is De Kuiper Noordeloos in januari 2017 opgesplitst in twee bedrijven, zodat beide zich in een andere richting zouden kunnen specialiseren. De Kuiper Infrabouw vestigde zich in Hardinxveld-Giessendam. Aan het roer van het bedrijf staan de broers Wouter en Martin de Kuiper, samen met Jan-Willem Meerkerk. De Kuiper Infrabouw richt zich op infrastructuur en infrastructurele bouwwerken. De engineering die bij deze projecten hoort, is een vast onderdeel van hun activiteiten.
Het bedrijf heeft een team van ruim 65 vakmensen in dienst, met gemiddeld tien dienstjaren. De medewerkers zijn betrokken op de projecten en weten waar De Kuiper Infrabouw voor staat: resultaat telt.

Verbindingen voor de toekomst
Tegenwoordig is er veel vraag naar een integrale aanpak: opdrachtgevers verwachten een duidelijke visie en tijdige oplossingen, voor zowel de ontwerpfase als de uitvoering en vaak ook voor het onderhoud en beheer. De Kuiper ziet daarbij geen bedreigingen of problemen, maar kansen om op creatieve manieren haar klanten steeds verder te ontzorgen. Zo zijn ze in staat om verbindingen voor de toekomst te maken: simpel als het kan, intelligent als het moet.

Mecalac 6MCR
Door de grote verscheidenheid aan werkzaamheden werd door De Kuiper gezocht naar een multifunctioneel inzetbare machine. Daarom werd begin december het machinepark uitgebreid met een Mecalac 6MCR rupsgraafmachine. De machinist heeft voor deze machine de beschikking over een slotenbak, diverse dieplepelbakken, puinbak en palletvorkinstallatie.
Mecalac heeft door het combineren van een graafmachine en een schranklader in een machine met de 6MCR een werkelijk veelzijdige en wereldwijd unieke machine. De 6MCR is een machineconcept op rupsen, die de kenmerken van een compacte 6 tons graafmachine – met motor en uitrustingsstukken aan de bovenwagen – combineert met die van een snelle schranklader met een driehoekig rupsloopwerk.

Super snel met 10 km/u
De 6MCR is snel en effectief bij het uitgraven en vullen van sleuven net als het precies hendelen of transporteren van pallets of materialen. De hoge snelheid van 10 km/u is te allen tijde beschikbaar en verhoogt de productiviteit aanzienlijk. Door de beweeglijkheid van de graafarm kan op plaatsen gewerkt worden waar zeer weinig ruimte is (zwenken van de gehele bovenwagen binnen slechts 2,61 m) De beroemde gepatenteerde Mecalac giek vouwt 130° naar achteren om maximale stabiliteit te bieden, als natuurlijk contragewicht. Dit resulteert in optimale hef- en handlingprestaties. Bovendien is de Mecalac sterk: de MCR graafmachines kunnen 40% van hun eigen gewicht tillen.
De 5,7 ton zware machine wordt aangedreven door een 75 pk (260 Nm) sterke Deutz dieselmotor en voldoet aan de Tier 4 Final / stage V emissienorm.  De 6MCR voor De Kuiper is rijk uit gerust met o.a. proportionele 3e en 4e functie drukloze retour, automatisch vetsmeersysteem, dieselpomp, kettingkist en airconditioning.

Omdat uitstraling voor een groot deel bestaat uit wat je ziet, is dat voor De Kuiper precies de reden ervoor te kiezen de huisstijl volledig door te voeren op het materieel. Ook de Mecalac is daarom gespoten en voorzien van belettering in de wit/groene huiskleuren.