Lintje voor Zwalastino Guichelaar

Vrijdag 24 april jl. werd Zwalastino Guichelaar uit De Krim op zijn werk overvallen met een lintje. Zwalastino, oud-voorzitter van Oranjevereniging De Krim, werd gebeld door burgemeester Wiggers van de gemeente Hardenberg. Hij kreeg te horen dat hij door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Normaliter wordt dit lintje persoonlijk opgespeld door de burgemeester, maar in deze bijzondere tijd kon dat helaas niet plaatsvinden. Op een nader te bepalen moment zal er nog een feestelijke bijeenkomst worden georganiseerd.
Zwalastino heeft zijn benoeming te danken aan zijn vrijwilligerswerk, niet alleen als oud-voorzitter van de Oranjevereniging, maar ook vanwege zijn bijdragen aan Eveno Racing (Classic TT Gramsbergen), aan de realisatie van het evenemententerrein en de ijsbaan en aan zijn inzet voor de totstandkoming van de MFA.
Hij was gewoon aan het werk voor zijn eigen bedrijf in grondverzet en straatwerk bij transportbedrijf Kamphuis. “Mooi bericht, niet verwacht”, zegt Guichelaar verrast, maar dan herpakt hij zich snel: “Ik doe dat niet alleen maar met heel wat vrijwilligers.”

Ridder op een Ahlmann
Zwalastino kocht in de jaren negentig zijn eerste Ahlmann Zwenklader, een gebruikte AZ 10. Er volgenden nog een AZ 6, en meerdere AZ 85’s. Vorig jaar breidde hij nog uit met een Mecalac 8MCR rupsgraafmachine. Goed voorbeeld doet goed volgen, want ook een aantal van zijn broers, die veelal werkzaam zijn in de infra of in de agrarische sector zitten, kochten in de jaren erna een Ahlmann. En gelukkig voor ons is dat ook zo gebleven. Vader Dirk Guichelaar (met pet) kan met tevredenheid terugkijken op zijn kroost en is uiteraard trots op het lintje van zijn zoon.

Last but not least willen we Zwalastino natuurlijk van harte feliciteren met deze Koninklijke onderscheiding. Een mooie blijk van waardering voor zijn vele vrijwilligerswerk.