GEMEENTE TWENTERAND NEEMT NIEUWE AHLMANN AZ 150f IN GEBRUIK

Gemeente Twenterand, een fusie van de gemeenten Den Ham en Vriezenveen, heeft recent een nieuwe Ahlmann Zwenklader AZ 150f in gebruik genomen. De aflevering vond plaats op de gemeentewerf in Vriezenveen. Machinist Geert Willems kreeg van verkoopadviseur Eduward Haverkort de sleutels uitgereikt.

Ahlmann Zwenklader AZ 150f
De AZ 150f kreeg naast de rijke standaarduitvoering o.a. een camera op de motorkap, automatisch vetsmeersysteem, 3-lips trekhaak, elektrische bediende dubbelwerkende kipperfunctie en remventiel. Ook werd de veiligheid bij het achteruitrijden verhoogd door de montage van een obstakeldetectiesysteem.

Uitrustingsstukken
Om een brede inzet binnen de gemeente mogelijk te maken kan worden gekozen uit een volumebak, puinbak en palletvorkinstallatie. Met name voor het onderhoud aan zandwegen werd geïnvesteerd in een draaibare puinbak.

Geert Willems
Machinist Geert Willems werkt al sinds 1976 op een Ahlmann. De nieuwe AZ 150f is inmiddels de 11e zwenklader waarop hij gaat draaien. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan kreeg hij van Eduward Haverkort een tinnen miniatuur overhandigd.