AZ 150f voor Monier

Monier Benelux is onderdeel van de BMI Group, een wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende en platte daken. De organisatie telt mondiaal meer dan 11.000 medewerkers en beschikt over 152 ontwikkel- en productiecentra in Europa.
In Woerden, één van de drie Nederlandse productielocaties, werd begin januari een nieuwe Ahlmann Zwenklader AZ 150f geleverd, ter vervanging van de AZ 150e. De machine wordt o.a. gebruikt om klei voor de productie van dakpannen in de diverse kokers te storten. Op kantoor wordt de weeginstallatie in de machine real time automatisch uitgelezen, zodat men exact het gewicht weet van de gestorte grondstoffen.
Omdat deze stortkokers zich binnen in de fabriek bevinden, waar weinig ruimte is om te manoeuvreren, bewijst zich iedere dag het nut en de noodzaak van de zwenkbare arm. Een geluidsarme Deutz dieselmotor, type TCD 3,6 L4 met AdBlue nabehandling, zorgt voor de aandrijving en is bovendien voorzien van een ingebouwde roetfilter om zoveel mogelijk van de laatste resten roetdeeltjes af te vangen.