Ahlmann Zwenklader AZ 85t voor Bestratingsbedrijf Onrust

Onlangs nam het in Nieuw-Buinen gevestigde Bestratingsbedrijf Onrust een Ahlmann Zwenklader AZ 85t in gebruik. Bestratingsbedrijf Onrust is gespecialiseerd in het aanbrengen van bestrating zowel handmatig als machinaal, tuinaanleg, grondwerk en rioleringswerkzaamheden. Met jarenlange ervaring op dit gebied staan zij dan ook garant voor kwaliteit en vakwerk.
Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel van het Drentse bedrijf en daarom werkt Onrust alleen maar met vakbekwaam personeel die allen VCA gecertificeerd zijn, gediplomeerd en ruime ervaring hebben.

Onrust kiest voor wendbaarheid.
Bouwplaatsen zijn vaak overvol en werkruimte is beperkt. Daarom heeft de AZ 85t een star chassis met 4-wielbesturing en is de terreinvaardigheid voor 100% verzekerd.
Omdat het laadframe onafhankelijk zwenkt ten opzichte van het sturen is de draaicirkel veel kleiner dan van de conventionele wiellader en kun je manoeuvreren op de krapste locaties. Groot voordeel: tijdens het sturen beweegt de bak niet mee. In de praktijk: je bent sneller, kunt beter egaliseren en bespaart een grondwerker voor de afwerking langs bijvoorbeeld de bandenlijn. Ook bij het wegnemen van een pallet die ergens tussenin staat breng je jezelf bij het wegdraaien niet in de problemen dankzij het zwenken. Ongeacht wat aan de voorkant wordt getild kan 180° worden gezwenkt.

Dennis is er wild van.
Na wat jaartjes met veel plezier op een Ahlmann Zwenklader AZ 6 te hebben gedraaid had machinist Dennis Onrust zijn zinnen al een tijdje gezet op een AZ 85t. De machine werd technische helemaal in orde gemaakt, opnieuw gespoten en voorzien van nieuwe banden. Verkoopadviseur Eduward Haverkort van de Ahlmann vestiging in Nieuwleusen leverde de niet van nieuw te onderscheiden Ahlmann AZ 85t af.