Ahlmann AZ 150f voor Hink Bestratingen

Met inachtneming van alle door premier M. Rutte en het RIVM gegeven adviezen, hebben we een jong gebruikte Ahlmann Zwenklader AZ 150f geleverd aan Hink Bestratingen in Alkmaar. In verband met het coronavirus nu niet met de traditionele sleuteloverdracht en handdruk, maar met een evenzo gemeende ‘elleboog’.

Hink Bestratingen is in 1974 opgericht door Dick Hink. Het bedrijf groeide snel uit tot een groot onderaannemingsbedrijf in de wegenbouwsector. Sinds mei 2007 is het bedrijf onderdeel van GP Groot infra en engineering. De bedrijven van GP Groot werken samen als één veelzijdig infrabedrijf. Begin januari 2020 heeft Jeffrey Duivenvoorde de dagelijkse leiding overgenomen van Dick Hink, welke als adviseur nog steeds bij het bedrijf betrokken is.

Het werkgebied strekt zich uit over de gehele provincie Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht. Met een eigen personeelsbestand van 19 personen en een groot netwerk van onderaannemers, kan Hink Bestratingen zeer flexibel werken. De focus ligt hierbij op het mechanisch straten.

Machinist Co Twint draait al ruim 42 jaar op een Ahlmann Zwenklader. Wellicht weet u nog dat hij op de dag van zijn 40-jarig jubileum door zijn vrouw en dochters werd verrast met een gerestaureerde Ahlmann AS 7, het type waar hij in 1977 op begon.
Co heeft achtereenvolgens op verschillende types Ahlmann gewerkt. Begonnen op de AS 7, daarna de AS 7b, AZ 9, AZ 10, AZ 14 en AZ 150e.