70.000 m² gemaaid in één dag

H. Schapdick GmbH Co. KG uit Bocholt (D) is een veelzijdig bedrijf dat zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met cultuurtechniek in de ruimste zin des woords. De werkzaamheden bestaan o.a. uit de aanleg en onderhoud van groen langs wegen, waterbekkens, oevers, overstromingsgebieden, kreek- en rivierlopen, maar ook het kapen van bomen en het verwijderen van wortels. Ook de aanleg en onderhoud van paardrijbakken met behulp van moderne lasertechnologie is een van de activiteiten van H. Schapdick. Het bedrijf is optimaal uitgerust dankzij de hooggekwalificeerde medewerkers die kunnen beschikken over de allernieuwste en hoogwaardige technologieën.
De heer Andreas Schapdick betrekt het groter materieel hoofdzakelijk bij Ahlmann Nederland vanwege o.a. de GreenJob machines, de service en goede relatie met verkoopadviseur Fred Franken.

Mecalac’s
Om alle werkzaamheden professioneel uit te kunnen voeren worden er o.a. verschillende Mecalac machines ingezet: een 12MTX GreenJob, een 8MCR GreenJob en een civiele 15MWR. De mobiele 15MWR werd uitgerust met een Herder verlenggiek en 430 cm brede maaikorf, waarmee de machine een bereik heeft van 9 meter naast de machine. Twee machines werden onlangs gebruikt voor het maaien van 70.000 m² bermen en taluds.