Mecalac 9MWR voor J. van Ingen b.v.

Het in Aalsmeer gevestigde familiebedrijf J. van Ingen b.v. werd in 1969 opgericht door Jan van Ingen. In de loop van de jaren is er een solide onderneming met een ruime klantenkring opgebouwd. Het bedrijf is werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw, waarbij het accent vooral ligt op het verharden en inrichten van (bedrijfs-)terreinen en openbare wegen. Of zoals Jan van Ingen het altijd uitlegt: “Wij doen alles gelijk met de grond en onder de grond”.

De gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers zorgen samen met de dagelijkse leiding voor een in alle opzichten kwalitatief goed eindproduct. Dit houdt in dat er tijdig wordt opgeleverd en er onder zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden gewerkt wordt. Als bevestiging en als kwaliteitsborging krijgt het bedrijf sinds 1995 het Certificaat Erkend Bestratingsbedrijf uitgereikt door de S.E.B. (Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf) en sinds september 2008 het ISO 9001:2015 certificaat. Daarnaast is J. van Ingen b.v. sinds december 2005 VCA** gecertificeerd. Sinds 1 mei 2017 beschikken ze over de BRL7000 certificering voor het 7001 en 7004 protocol, wat in het kort inhoudt dat ze met en in vervuilde grond mogen werken. Daarnaast is het bedrijf ook een SBB erkend leerbedrijf, waar aankomende talenten het vak degelijk geleerd wordt.

Mecalac 9MWR
Onlangs heeft J. van Ingen b.v. een Mecalac 9MWR aan haar machinepark toegevoegd. De – in de huiskleur oranje gespoten – mobiele graafmachine heeft een Deutz turbo dieselmotor van 75 pk met EGR-klep, katalysator (DOC) en een dieselpartikelfilter (DPF) en voldoet daarmee aan de stage V-emissienormen. Om zo breed mogelijk ingezet te kunnen werd de nieuwe machine geleverd met een 2.350 mm brede shovelbak, dichte bak, verschillende dieplepelbakken en een palletvorkinstallatie. Voor een extra lage bodemdruk staat de machine op brede Alliance 560/45 R 22,5 banden. De kiepende aanhangwagen wordt niet alleen gebruikt om de uitrustingsstukken mee naar een klus te nemen maar bijvoorbeeld ook voor aan- en afvoer van zand, grond of bouwmaterialen. Om machinist Laurens van Braak veilig te kunnen laten rijden en werken werd een remventiel voor de aanhanger gemonteerd. Door twee dubbelwerkende functies kan hij de aanhangwagen laten en kiepen en de achterklep bedienen.

Uniek concept
De verlaging van het zwaartepunt is simpelweg revolutionair te noemen. Mecalac heeft de voordelen van de mobiele graafmachine gecombineerd met de voordelen van een rupsgraafmachine. Alles bij elkaar brengt het mobiliteit, veelzijdigheid, toegankelijkheid, bedieningsgemak, hefvermogen en winstgevendheid met zich mee. De 9MWR profiteert van 360° ISO-stabiliteit, wat betekent dat de stabiliteit van de machine gelijk blijft, ongeacht de draaihoek van de bovenwagen.
De machine is compact; zwenkt binnen de machinebreedte, de machine is sterk; heft 3 ton op 3 meter en de machine heeft een groot graafbereik en een unieke uitstorthoogte.