Ahlmann AZ 95f met 3-in-1 leveller voor SOMA College

Het SOMA College (Stichting tot Opleidingen van Machinisten voor Aannemersbedrijven) is dé vakschool voor de infra, geo en betonbouw. In twee tot vier jaar worden studenten opgeleid tot vakspecialist in de infra op mbo-niveau 2, 3 of 4. De missie van het SOMA is om hét opleidingsinstituut voor hoogwaardig personeel in de grond-, water-, en wegenbouw te zijn. Ze leiden de meest gewilde vakmensen op door uitdagend en toekomstgericht onderwijs te bieden.

Machinist Grondverzet
Als machinist grondverzet heb je machines – van klein tot groot – in grond-, weg- en waterbouw (GWW) onder controle. Daar hoort een goede opleiding bij. Een machinist moet weten waar hij mee bezig is en de machine volledig kennen en beheersen om een klus op tijd te klaren. Dat vraagt heel wat technische vaardigheden. Daarnaast moet hij veilig en duurzaam kunnen werken op een terrein waar van alles gebeurt. Een heel afwisselende baan!

Ahlmann AZ 95f en 3-in-1 Leveller
Voor de opleiding Machinist Grondverzet namen de docenten Erwin van Lohuizen en Daniël Stronks namens het SOMA College een nieuwe Ahlmann Zwenklader AZ 95f met bak, palletvorken en een 3-in-1 leveller in ontvangst.
Waarom het SOMA voor een Ahlmann zwenklader heeft gekozen is voor Daniël Stronks duidelijk: ‘We willen de leerlingen een zo breed mogelijke keuze aan machines bieden die aansluit op de wensen en behoeften van hun (toekomstige) werkgever. Ons gevarieerde machinepark is een afspiegeling van materieel dat in de praktijk gebruikt wordt.’ Het SOMA College heeft voor haar praktijklessen een oefenterrein van 13 hectare ter beschikking. De meeste docenten zijn oud-machinisten en proberen – vanuit eigen ervaring – hun leerlingen ook de liefde en passie voor het vak bij te brengen. Ieder haar zijn er circa 650 machinisten in opleiding.

Klik hier voor meer informatie over het SOMA College.