Co Twint 40 jaar Ahlmann machinist

28-04-2017

Op 26 april jl. was het precies 40 jaar geleden dat Co Twint ging werken bij Aann. Bedr. Woestenburg in De Rijp. Zijn vader had via directeur Jan Tromp een baantje voor hem geregeld, die nog wel een machine had staan waar hij op kon werken. Na een paar weken werd Co voor een weekend naar Ahlmann gebracht om te oefenen. Sindsdien heeft hij steeds op een Ahlmann zwenklader gewerkt.


SONY DSC

Verrassingsdag
Co’s vrouw Irma had samen met haar drie dochters een plannetje bedacht om hem op deze toch wel bijzondere dag te verassen en in het zonnetje te zetten. Zo werd o.a. in alle vroegte de gerestaureerde Ahlmann AS 7 vanuit Ammerzoden aangevoerd. Het type waar hij in 1977 op begon en speciaal voor deze gelegenheid was voorzien van nagemaakte Woestenburg stickers.
Namens Ahlmann Nederland kreeg Co uit handen van verkoopadviseur Peter Reeuwijk een tinnen schaalmodel en Engelien van den Oord had een boekje met wat leuke herinneringen en een fraaie bos bloemen voor zijn vrouw Irma.

Naast directeur Kees Uiterwijk en uitvoerder Jeffrey Duivenvoorde van Co’s huidige werkgever G.P. Groot infra en engineering uit Heiloo waren o.a. ook mw. Woestenburg en Jan Tromp aanwezig om de jubilaris te feliciteren.

Co heeft achtereenvolgens op verschillende types Ahlmann gewerkt. Begonnen op de AS 7, daarna de AS 7b, AZ 9, AZ 10 en AZ 14. Momenteel draait hij met veel plezier op een Ahlmann AZ 150e en hoopt dat nog zeker een aantal jaar te kunnen doen.