Ahlmann uitrustingsstukken

Het succes van de (tele)zwenk-, knik- en frontladers wordt mede bepaald door het aanbod aan uitrustingsstukken.
Ahlmann Nederland heeft daarom een grote sortering uitrustingsstukken in het programma.
Met de uitgebreide keuze uitrustingsstukken worden de Ahlmann machines nog veelzijdiger en kunt u ze nog efficiënter inzetten en uw opdrachtgevers beter van dienst zijn.


Bak met bovenklem

Wij maken bakken met bovenklem naar eigen ontwerp.

Ideaal als u materialen moet verladen die zich minder makkelijk los laten oppakken. Bijvoorbeeld snoeihout, afval, mest of voer.

Reageer op dit uitrustingsstuk


4-in-1 Bak

Een 4-in-1 bak is pure veelzijdigheid: uitgraven, doseren, grijpen, schrapen en egaliseren. Leverbaar met of zonder tanden.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Balenvork

Voor het laden, lossen of verplaatsen van balen hooi of stro.

Balenvorken worden in diverse uitvoeringen en maten geleverd, afgestemd op uw werkzaamheden.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Bandentang

De tang voor het bijrijden en zetten van trottoir- en opsluitbanden. Ook traptreden, kolken, betonelementen, etc. kunnen gemakkelijk geplaatst worden.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Bomenklem

Bomenklemmen worden in diverse uitvoeringen en maten geleverd, afgestemd op uw werkzaamheden.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Dichte bak

Dichte bakken zijn leverbaar met ondermes, met tanden, met kopschot, in volume-uitvoering voor lichte goederen etc.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Dieplepelinstallatie

Met een dieplepelinstallatie maakt u van uw zwenklader een graafmachine.

De graafarm is een doeltreffend hulpmiddel voor de aannemer die regelmatig huisaansluitingen moet maken.

Dieplepelbakken zijn leverbaar in breedtes variërend van 250 tot 1.500 mm.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Grafdelver

De speciale grafdelfinstallatie: ideaal voor gemeentes en begraafplaatsbeheerders.

Graaft diep genoeg voor driepersoonsgraven.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Grondboor

Dit apparaat is bijvoorbeeld nuttig bij het zetten van palen voor afrasteringen of speelapparaten, maar ook kunt u snel en effectief gaten voor kleine bomen met de grondboor realiseren.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Heggenschaar

Voor snel en effectief onderhoud aan hagen, windsingels en wegbeplanting.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Heggenslagmaaier

De heggenslagmaaier is geschikt voor het maaien en verkleinen van houtachtige begroeiing, zoals heggen en bomen.
Heggenslagmaaiers zijn leverbaar in diverse breedtes.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Hijsmast, uitschuifbaar

Uitschuifbare hijsmasten (zowel hydraulisch als mechanisch of een combinatie hiervan) zijn een gewaardeerde hulp in de bouw. Niet alleen vergroot u de inzet van de machine, ook het hijsbereik neemt aanmerkelijk toe. Materialen kunnen zo eenvoudig en doeltreffend hoog of ver weggezet worden.
Optioneel worden deze hijsmasten geleverd met goedgekeurde lastmoment-beveiliging.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Hoogkiepbak

Hoogkiepbakken zijn er in verschillende uitvoeringen. Ideaal voor het laden van vrachtwagens en kiepkarren met hoge zijborden.

Door de hogere uitkiephoogte kunnen bijvoorbeeld ook trechters worden gevuld of spoorwagons geladen.

Een bijkomend voordeel is de grotere reikwijdte.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Kettingsleuvengraver

Praktisch uitrustingsstuk voor het graven van sleuven voor bijvoorbeeld kabels, leidingen en drainage.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Kluitenrooier

De kluitrooier is geschikt voor het rooien van diverse planten en kleine struiken zoals bijvoorbeeld buxus, taxus, coniferen en kerstbomen.
De kluitrooimachine is verkrijgbaar met of zonder ondersnijmes.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Lasthaak

Ideaal voor het plaatsen van bijvoorbeeld kolken of putranden. Eventueel met draaibare veiligheidshaak.

Reageer op dit uitrustingsstuk


3-in-1 Leveller

Om een leveller optimaal te laten werken in zowel zand- als puinbanen, is een systeem ontwikkeld dat vooruit én achteruit kan werken volgens het ‘vrijhang’- maar ook met het ‘kaasschaaf’-principe, waarbij de glij-/verdichtingsplaat (tegelijk schepbak) de nodige steun biedt om de invloed van de bandenvering te ondervangen.
De grote voordelen van de Ahlmann 3-in-1 leveller zijn dat je zowel voor- als achteruit kunt levellen en ervoor kunt kiezen om de glijverdichtingsplaat te laten steunen.
Door het grote eigen gewicht dringt het mes makkelijker in een harde onderbaan en krijgt de glijplaat bovendien een verdichtende werking.
De schepbak is niet enkel bedoeld om lagere plekken aan te vullen. Voor een goed resultaat van de afwerking moet er namelijk continu voldoende materiaal voor het blad zitten. Door de schepbak kan bij ieder begin van een nieuwe baan een rug zand worden neergelegd die vervolgens meegenomen kan worden.

Meerdere functies in één machine.

Optioneel is de leveller uit te rusten met een afwerkings-/ tonrondtebalk, waarmee rondingen van 2,5% aangebracht kunnen worden.

De Ahlmann 3-in-1 levellers passen ook op wielladers van andere merken.

Werkbreedte: 1.80 / 2.60 meter
Incl. zijdeuren: 2.55 / 3.55 meter
Gewicht ca. 940 / 1.500 kg

Een uitgebreide brochure is beschikbaar.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Maaikorf

Hét uitrustingsstuk voor loonbedrijven en waterschappen. Masten zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, met maaikorf of klepelmaaier.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Mestvork met bovenklem

Mestvork met hydraulische bovenklem voor het uitmesten van stallen, het bijrijden van veevoer of het opruimen van takken.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Palletvorkinstallatie

Door palletvorken is uw machine breder inzetbaar als extra hulpmiddel op de bouwplaats of op de werf.
De in breedte verstelbare lepels zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Puinbak

Ahlmann knik- en zwenkladers zijn veelzijdig in te zetten. In de loop der jaren zijn op advies van machinisten en door de bevindingen van onze demonstrateurs verschillende typen puinbakken ontstaan.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Roetfilter

Wilt u uw machine inzetten in afgesloten ruimtes, laat deze dan voorzien van een  roetfilter / katalysator. Eenvoudig te monteren en te onderhouden.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Schudbak

Met een hydraulische schudbak kan bijvoorbeeld straatwerk opgebroken worden. De klinkers kunnen meteen gezeefd worden. Doordat de Ahlmann knik- of zwenklader met schudbak direct op het werk kan worden ingezet, worden transportkosten tot een minimum beperkt en blijft het gezeefde materiaal op de werkplek achter.
Schudbakken zijn in diverse groottes en uitvoeringen leverbaar en passen direct op het snelwisselsysteem van de Ahlmannen.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Sloophamer

Het uitrustingsstuk voor al uw breek- en sloopklussen. Te gebruiken bij de sloop van gebouwen, funderingen, openbreken van beton, asfalt etc.
De sloophamer kan door middel van een snelwisselsysteem aan de machine worden bevestigd. De hamer kan worden voorzien van verschillende soorten beitels.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Sneeuwschuif

Voor het sneeuwvrij maken van fietspad, weg, erf, oprit of parkeerterrein is een sneeuwschuif de uitkomst. De schuiven zijn in verschillende modellen en uitvoeringen leverbaar. Voor elke type machine is een geschikte breedte beschikbaar. Een sneeuwschuif kan door middel van het snelwisselsysteem direct aan de machine gekoppeld worden. Er zijn ook systemen waarbij de schuif wordt bevestigd aan de palletvorkinstallatie.
Afhankelijk van soort en type kan een sneeuwschuif ook gebruikt worden als modderschuif.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Stenentrommel

Een hydraulisch roterende stenentrommel wordt onder meer gebruikt aan knik- en zwenkladers. Deze multifunctionele trommel wordt toegepast voor het zeven, wassen, mixen, reinigen, sorteren of scheiden van diverse materialen.
Zo kunnen stenentrommels gebruikt worden voor het uitbreken en reinigen van straatwerk, het zeven van puin en zand, het opschonen van oude kerkhoven etc.
Er zijn diverse inlegzeven leverbaar, waardoor op diverse fracties kan worden gezeefd.
Roterende stenentrommels zijn gebruiksvriendelijk door de eenvoudige bediening en het minimale onderhoud.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Stenenklem, hydraulisch

Hét hulpstuk voor elke straatmaker. Voor het bijrijden van stenen, tegels of trottoirbanden en het stellen ervan. Optioneel kan de stenenklem geleverd worden met o.a. verbredingsstukken, parkeersteun en diverse rotators. Stenenklemmen hebben diverse verstelmogelijkheden, waardoor ze voor het oppakken van verschillende materialen gebruikt kunnen worden.
Indien de klem is uitgerust met parallelgeleiding, zijn de klemarmen beter te besturen, is de klemming stabieler en blijft de klem, na het afkoppelen, rechtop staan.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Trilbak

Graafbak en trilplaat in één. Naast graven kan de bak gebruikt worden voor het aantrillen van zand of grond. Bovendien is de trilbak geschikt voor het trillen van damwanden, beschoeiingen of oeverbescherming.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Vacuümunit

Een onmisbaar apparaat voor het leggen van bijvoorbeeld bedrijfsvloerplaten. Ook het stellen van trottoirbanden, betonelementen of zware tegels is met deze installatie een fluitje van een cent. Vacuümunits worden zowel door straatmakers als hoveniers gebruikt. Zwaar tilwerk wordt vermeden en spaart daarmee de rug van uw medewerkers. Ahlmann Nederland adviseert u graag over passende vacuümunits en installeren het juiste systeem op uw machine.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Vangrailmaaier

De vangrailmaaier is uitermate geschikt voor bermbeheer langs wegen. Met deze maaier kan het gras rondom vangrailpaaltjes in wegbermen en onder vangrails gemaaid worden. Ook het gras rond reflectorpaaltjes of verkeersbordpalen kan op eenvoudige en doeltreffende manier worden verwijderd. Bij de vangrail wijken de schotels van de maaier terwijl het gewas rond de paal gewoon wordt weggemaaid.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Veegmachine

Met een hydraulische veegmachine aan uw machine bent u in staat alle soorten verharding perfect te vegen. De roterende borstels maken pleinen, wegen, opritten en dergelijke in een mum van tijd vrij van bladeren, stenen, zand, grond etc.
De robuuste veegmachines zijn inzetbaar in de industrie, bij loonbedrijven en in de wegenbouw. U vermijdt hiermee zware lichamelijke inspanning en bespaart op dure mankracht.
Veegmachines zijn leverbaar, met of zonder opvangbak, voor alle Ahlmann wielladers.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Volumebak

Een bak voor het verladen van licht / volumineus materiaal.

Reageer op dit uitrustingsstuk


Zaagselstrooier

Uw stallen op eenvoudige wijze voorzien van zaagsel: uw Ahlmann zwenklader voorzien van een zaagselstrooier. Doordat zowel zaagselstrooier als shovelarm 90° zwenkt, kan tot ca. 8 meter ver gestrooid worden.
Het grote voordeel hierbij is dat er geen hekken geopend hoeven te worden en dat er niet over roosters gereden hoeft te worden.

Reageer op dit uitrustingsstuk